Helyi időjárás

Hirdetés
Hirdetés

Parlagfű elleni védekezés

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a köztisztaságról szóló helyi önkormányzati rendelet és a hatályos növényvédelmi törvény értelmében a gyommentesítés, és ezen belüla parlagfű elleni védekezés mindenkire nézve kötelező.

Minden ingatlan tulajdonosa, használója köteles a parlagfű virágbimbó kialakulását június 30-ig megakadályozni és ezt követően ezt az állapotot a vegetáció alatt folyamatosan fenntartani.

 

Az önkormányzati rendelet szerint egyes ingatlanok tisztántartásáról, rendezettségéről az ingatlan tulajdonosa, kezelője, tartós használója, illetőleg haszonélvezője, bérlője, stb. köteles gondoskodni. Köteles továbbá gondoskodni az ingatlan előtti járdaszakasz (járda hiányában) az úttestig terjedő teljes terület, járdaszakasz melletti nyitott árok tisztántartásáról.

Ezek betartását a Polgármesteri Hivatal dolgozói folyamatosan október 31-ig ellenőrizni fogják, ill. bejelentés alapján kivizsgálják az esetet.

Felhívjuk a külterületi ingatlan tulajdonosok figyelmét, hogy termőföldről és a növényvédelemről szóló törvény előírja a művelési ágnak megfelelő hasznosítási kötelezettséget, valamint a gyomnövények elleni hatékony védekezést.

Kérjük a lakosságot, hogy előzze meg a parlagfű és más gyom pollenjének szóródását! Irtsák a parlagfüvet és az allergén gyomnövényeket (útifű, vadsóska, üröm, libatop, disznóparéj, stb.)!

Aki védekezési kötelezettségének nem tesz eleget, azt felszólítást követően határozattal kötelezik a gyommentesítés végrehajtására, s végső soron a tulajdonos saját költségére közérdekű védekezés végrehajtásának elrendelésére is van lehetőség, ami azonban bírság kiszabását is eredményezi.

 

Névnap

Ma 2017. május 01., hétfő, Fülöp, Jakab és Zsaklin napja van. Holnap Zsigmond napja lesz.

A honlap gépi fordítása

Pontos idő

Ki olvas minket

Oldalainkat 247 vendég böngészi

Járóbeteg szakellátó

Naptár

<-  Május 2017  ->
HK SzCs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Ma van az év 121. napja Szökőév? - Nem! -
Hétköznap/hétvége: Hétköznap

Idő: 08 óra, 13 perc.
Internetidő: 300 (Swatch)
Időszámítás: Nyári
Horoszkóp:
Bika (április 21. - május 20.)

Horizontal SlideShow Module v1.8 by JT.