Helyi időjárás

Hirdetés
Hirdetés

Parlagfű elleni védekezés

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a hatályos növényvédelmi törvény értelmében a gyommentesítés, és ezen belüla parlagfű elleni védekezés mindenkire nézve kötelező.

Minden ingatlan tulajdonosa, használója köteles a parlagfű virágbimbó kialakulását június 30-ig megakadályozni és ezt követően ezt az állapotot a vegetáció alatt folyamatosan fenntartani.

 

Az önkormányzati rendelet szerint egyes ingatlanok tisztántartásáról, rendezettségéről az ingatlan tulajdonosa, kezelője, tartós használója, illetőleg haszonélvezője, bérlője, stb. köteles gondoskodni. Köteles továbbá gondoskodni az ingatlan előtti járdaszakasz (járda hiányában) az úttestig terjedő teljes terület, járdaszakasz melletti nyitott árok tisztántartásáról.

Ezek betartását a Polgármesteri Hivatal dolgozói folyamatosan október 31-ig ellenőrizni fogják, ill. bejelentés alapján kivizsgálják az esetet.

Felhívjuk a külterületi ingatlan tulajdonosok figyelmét, hogy termőföldről és a növényvédelemről szóló törvény előírja a művelési ágnak megfelelő hasznosítási kötelezettséget, valamint a gyomnövények elleni hatékony védekezést.

Kérjük a lakosságot, hogy előzze meg a parlagfű és más gyom pollenjének szóródását! Irtsák a parlagfüvet és az allergén gyomnövényeket (útifű, vadsóska, üröm, libatop, disznóparéj, stb.)!

Aki védekezési kötelezettségének nem tesz eleget, azt felszólítást követően határozattal kötelezik a gyommentesítés végrehajtására, s végső soron a tulajdonos saját költségére közérdekű védekezés végrehajtásának elrendelésére is van lehetőség, ami azonban bírság kiszabását is eredményezi.

 

Névnap

Ma 2017. június 25., vasárnap, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.

A honlap gépi fordítása

Pontos idő

Ki olvas minket

Oldalainkat 69 vendég böngészi

Járóbeteg szakellátó

Naptár

<-  Június 2017  ->
HK SzCs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ma van az év 176. napja Szökőév? - Nem! -
Hétköznap/hétvége: Hétvége!

Idő: 21 óra, 02 perc.
Internetidő: 834 (Swatch)
Időszámítás: Nyári
Horoszkóp:
Rák (június 22. - július 22.)

Horizontal SlideShow Module v1.8 by JT.