Helyi időjárás

Hirdetés
Hirdetés

 

Tájékoztatjuk az érdekelteket, hogy
Buj Község Önkormányzata
csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz

 

"A" tipusú pályázati kiírás itt olvasható

"B" tipusú pályázati kiírás itt olvasható
 

 

ÁRAMSZÜNET


 

Értesítjük a lakosságot, hogy az elektromos hálózat korszerűsítése miatt Buj községben, a Bessenyei utca, Gávai köz, Liliom utca, Mező utca, Toldi utca, Táncsics utca, Szeles utca, Gávai utca, Széchenyi utca teljes, a Rákóczi utca 55-től számtól szakaszán

 

2021. szeptember 27-én, hétfőn 8 - 16 óráig,

A Bessenyei utca, Hunyadi utca, Gávai köz, Liliom utca, Mező utca, Toldi utca, Táncsics utca, Szeles utca, Gávai utca,  Széchenyi utca, Arany János utca  teljes, a Rákóczi utca 55-től számtól szakaszán

2021. szeptember 28-án, kedden 8 - 16 óráig,

A Szeles utca, Toldi utca, Liliom utca, Bessenyei utca, Jókai utca, Széchényi utca teljes szakaszán, a Petőfi S. utca 1-59. és 2-94. szám szám közötti, a Kossuth utca 1-23. és 2-18. szám közötti, a Szabadság utca 4-6. szám közötti szakaszán, a Rákóczi utca 55. számtól és a Béke utca 2. számtól szakaszán

 2021. szeptember 29-én, szerdán 8 - 16 óráig,

A Jókai utca teljes szakaszán, a Petőfi S. utca 2-94. és 1-59. szám közötti, a Kossuth utca 1-23. és 2-18. szám közötti, a Szabadság utca 1-25. és 4-6. szám közötti szakaszán, Béke utca 2. számtól szakaszán

 2021. szeptember 30-án, csütörtökön 8 - 16 óráig,

a villamos energia szolgáltatás szünetel.


A villamos energia szolgáltatás átmeneti szüneteltetése miatt megértésüket kérjük!

 

 

Mit szállított Buj határába az a giga kamion, ami csak este 7 és reggel 6 óra között közlekedhetett?


Szinte varázsütésre kinőtt a kukorica- és napraforgó ültetvények között a földből egy transzformátor-alállomás Buj határában.
A létesítmény első transzformátorát hétfőn állították be a helyére. A munkálatokat a helyszínen megtekintette Biczók András, a megrendelő-beruházó Mavir Zrt. elnök-vezérigazgatója is.

A lakosság és az ipari üzemek áramellátásának biztonsága érdekében tavaly nyáron elkezdődött Buj határában egy transzformátor-alállomás építése. A beruházás jelentős állomásához érkezett, ugyanis hétfőn a helyére állították az alállomás két hatalmas transzformátora közül az elsőt, de akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy beültették az egyik „szívét”.
A transzformátor beépítésének fontosságát jelzi, hogy a nagyon összetett, nagy precizitást igénylő műveletet a helyszínen személyesen nézte meg Biczók András, a megrendelő-beruházó Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. elnök-vezérigazgatója. Vajon a buji alállomás hol foglal helyet a Mavir Zrt. energiaellátásában? – kérdeztük meg az energetikai szakembert.

Bővebben...

 

 

 

 

 

Tájékoztató az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetésének szabályairól

2021. január 01–től az ország egész területén tilos az avar és kerti hulladékok égetése! A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnéséig a települési önkormányzat képviselő-testületének hatáskörébe tartozik a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása.

A fentiekben foglaltak alapján, a veszélyhelyzet ideje alatt, a hatályos önkormányzati rendeltben foglat feltételeknek megfelelően lehet az avar és kerti hulladékok égetését elvégezni. (Buj községben a képviselő testület hatályon kívül helyezte az erről szóló szabályozást, ezért Bujon TILOS az avar és kerti hulladékok égetése.)

2021. január 01–től Kisvárda, Ibrány, Nagyhalász, Gávavencsellő, Jéke, Anarcs, Szabolcsbáka, Lövőpetri, Dombrád, Gyulaháza, Buj, Nyírlövő, Döge, Tuzsér, Paszab, Pap települések közigazgatási területén belül, a belterületi ingatlanokon az avar és kerti hulladék égetése tilos!

Bővebben...

 

 

 

Hasznos információk, hogy a vízmérők átvészeljék
a fagyokat és a hideg téli napokat!

A Nyírségvíz Zrt tájékoztatója itt olvasható.

 

Tisztelt Polgármester Asszony / Polgármester Úr!

 Kérem, lenti hivatalos értesítő levelemről legyen kedves tájékoztatni a lakosságot, a vállalkozásokat, a települési szervezeteket, egyesületeket, a hegyközség vezetőjét, a Nyugati főcsatornán történő közlekedésben érintetteket, és legyen szíves hivatalból kiértesíteni az érintetteket a változásról.

 Ezúton tájékoztatjuk, és egyben értesítjük Önöket, hogy a Tiszamenti Regionális Vízművel kötött együttműködési megállapodás alapján 2021. január 1-től a Nyugati főcsatorna használatához szükséges Gátfelhajtási engedélyek (Gátközlekedési engedélyek) kizárólagosan az alábbiak szerint vásárolhatók meg (bankkártyás fizetéssel, On-Line vásárlással, Applikáción keresztül):

Bővebben...

 


 

 

 

Névnap

Ma 2021. szeptember 29., szerda, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pontos idő

A honlap gépi fordítása

Ki olvas minket

Oldalainkat 276 vendég böngészi

Naptár

<-  Június 2021  ->
HK SzCs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Ma van az év 272. napja Szökőév? - Nem! -
Hétköznap/hétvége: Hétköznap

Idő: 01 óra, 40 perc.
Internetidő: 028 (Swatch)
Időszámítás: Nyári
Horoszkóp:
Mérleg (szeptember 23. - október 22.)

Horizontal SlideShow Module v1.8 by JT.